Magic Fernando Alonso Fansite


Üdvözöllek!
Az oldal a Forma-1 egyetlen 2x-es spanyol világbajnokával, Fernando Alonsoval foglalkozik.

A hírek különböző hírportálokról származnak, fel van tüntetve, ami saját fordítás. Nézz szét, gyere máskor is!!!

Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox/ Google Chrome

2008-2018

 

 


(Budapest-2012. július 29.)

 
Események

Azeri Nagydíj-Baku

Április 27-29.

Körök száma: 51

Péntek

1. Edzés 11:00-12:30
2. Edzés 15:00-16:30

Szombat

3. Edzés 12:00-13:00
Időmérő 15:00-16:00

Vasárnap

Futam 14:10-

WEC

Spa-Francorchamps 6h

Május 3-5.

 
VB pontok

Pilóták:

1. Sebastian Vettel 54 pont
2. Lewis Hamilton 45 pont
3. Valtteri Bottas 40 pont
4. Daniel Ricciardo 37 pont
5. Kimi Raikkönen 30 pont
6. Fernando Alonso 22 pont
7. Nico Hülkenberg 22 pont
8. Max Verstappen 18 pont
9. Pierre Gasly 12 pont
10. Kevin Magnussen 11 pont

Csapatok:

1. Mercedes 85 pont
2. Ferrari 84 pont
3. Red Bull 55 pont
4. McLaren Renault 28 pont
5. Renault 25 pont

 
Chat

A CHAT-BE NE REKLÁMOZZ, NE KÁRONKODJ ÉS NE SZIDD ALONSOT, MERT KI LESZEL TILTVA!!! NE KÉRJ BANNER CSERÉT-MEGSZŰNT!

 
Paddock

Jelentkezz, de nem 100% h. kikerülsz.

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Látogató
Indulás: 2010-04-15
 

free counters

kódok:  LindaDesign

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

Fernando Alonso: Ha a Red Bullt vezetném, világbajnok lennék, de nem lennék olyan boldog, mint amilyen a Ferrarinál vagyok

Nagyon meleg  van Valenciában. Futásból jöttem a "Ferrari várba". Ez az, amit mi újságírók nevezünk a csapat motorhome-jának, mert a pilóták benne keresnek menedéket egy kemény ágyon a versenyhétvége alatt. Fernando Alonso mosolyogva hagyja el a szobáját, és azt mondja nekünk, ironikusan, "Alig várok egy másik interjút". Spanyolországban vagyunk, és ő a legnagyobb keresletű pilóta. De ő csak arra gondol, hogy megszerezze a dobogót, és megnyerje a trófeát az egyik azon kevés pályán, amelyen elkerülte őt a szerencse.

-Helló Fernando, nagy összegeket tettél fel mostanában?
Semmilyet.

-Annak ellenére, hogy azt mondtad, hogy nem tettél fel semmilyen összeget, nagyon babonás vagy. Miért vagy olyan megszállotja a 14-es számnak, és miért nem olyan sok az összeg?
14 az a szám, amit mindig is szerettem, és véletlenül, hiszen amíg gyerek voltam, ez volt a számom a gokart versenyeken vagy vizsgákon, jól mentek a dolgok nekem. Tehát próbálok keresni minél több 14-est. Mindig matematikai számításokat végzek, a szállodai szoba számával, az aktuális dátummal, vagy az autóm számával, hogy lássam, ha megszorozzuk, hozzáadjuk vagy kivonjuk a két vagy három számjegyet, ez lesz-e nekem 14.

-Kanada egy felejtős verseny. Te ugyanazt viseled, amit Montrealban is? Mert ha egy verseny rosszul alakul, akkor általában váltani szoktál, ugye?
Igen, de ugyanaz a cipő van rajtam. Rossz eredmény volt vasárnap, de a hétvége általában jó volt, a legjobb az idei szezonban. Péntek nagyon jó volt és szombaton már az első sorba kerültem a rajtrácson. De igen, általában ha van egy rossz hétvégém, akkor cipőt vagy órát váltok, bár ezt egyre kevesebbet csinálom, és tulajdonképpen ezen a hétvégén már nem váltottam semmit.

-Te  hamarosan 30 éves leszel. Hogyan fogsz ünnepelni?
Mint bármely más évben, egy tortával és egy pályán. Az elmúlt tíz évben, azt hiszem, hogy nyolc vagy kilenc alkalommal a születésnapom egy pályán volt, nem otthon, és ebben az évben újra Magyarországon lesz. Tehát ez egy nagyon normális születésnap lesz, nem túl sok szórakozásra van lehetőség a futamhétvége alatt. Nem tartom igazán fontosnak a születésnapokat.

-Te gyakran panaszkodsz a magánélet hiányára. Ha vissza tudnál menni az időben, szeretnél ebben az életben élni újra, vagy pedig egy diszkrét, normális életben döntenél?
Nem, nem, ezt az életet  választom újra. Vannak dolgok, amiket nem értek, vagy talán nem vagyok annyira tanult, mint a többi ember és az újságírók. De mindegyik a sajátom. Nem panaszkodok, nem élek rosszul, de vannak dolgok, amiket
nem akarsz megosztani a nyilvánosággal, és ezt a lehető legjobban kell kezelned.

-Igaz, hogy nem érdekel, hogy mit mondanak rólad? Végtére is, a kritika mindig fáj.
Igazán nem érdekel.
Nehéz lehet valakit a televízión keresztül kritizálni a vezetéséért. Ha ez a kritika egy személyes barátomtól jön, aki azt mondja, hogy rosszul tetted, vagy hogy hazudtál neki, azok a dolgok fájnak. Szerencsére nem kaptam sok ilyen kritikát, és amit kaptam az magánjellegű. De ha azt mondják, hogy a sapkám nagyon nagy, és aztán mennek, és vásárolnak egy ugyanolyan sapkát, vagy hogy a szemüvegem nagyon vulgáris, majd mennek a boltba vásárolni Fernandos szemüveget, ami általában történik, azok a névtelen kritikusok, de ez a kritika engem csak megnevettet.

-Mindig azt kérdezik tőlem, hogy csinálsz-e Twittert. Mit mondjak nekik?
Talán soha. Igazi barátoknak üzeneteket küldök, vagy hívom őket, látom pár naponta őket, és nincs szükségem Twitteren kommunikálni velük.

-Te építetted a legjobb gokart pályát Európában. Mikor lesz a megnyitó? Lesz egy jó menedék, amikor nyugdíjba mész?
Még mindig nem lehet tudni, hogy mikor lesz a megnyitó, ez nem a mi kezünkben van.
Már át kellett volna adni, de sajnos még mindig nem volt lehetséges. Reméljük, hogy a lehető legrövidebb időn belül megtörténik. És igen, mikor nyugdíjba fogok menni, nem csak egy hely lesz, ahol élvezhetem továbbra is a vezetést, és tapasztalhatom a vezetői érzést egy gokartban, de lesz egy hely is, ahol a gyerekeket taníthatunk vezetési képességeik fejlesztésében és vezetési tanfolyamokat tarthatunk.

-Minden trófeád a Fernando Alonso Múzeumba fog kerülni, ami a gokart pálya melett található, de van 3 kupa, amit meg kell nyerned. Vajon ez a második legnagyobb célod a szezonban?
Igen, az első, hogy megpróbáljam megnyerni az összes versenyt, ahova megyünk. De nem tagadom, hogy még mindig hiányzik 3 trófea az egész Forma-1-naptárból: Valencia, Abu Dhabi és India (idén lesz először verseny). És itt Valenciában, a dobogós hely különösen boldoggá tenne engem, sokkal inkább, mint bármely más pályán.

-Te nagyon jól utánozol. Ki volt az utolsó személy akit mertél utánozni?
Azt hiszi, kemény és mosolyog, azt mondom neki: Mi van, nem tudsz mondani senkit? És ő felelt:
Egy jut eszembe, de nem mondhatom el (ő újra nevet és cinikusan néz Luis García Abadra, a menedzserére). Nem tudom, valakit a csapatból, egy szerelőt.

-Volt egy pár ijesztő élményed a repülőgépekkel a közelmúltban. Félsz a repüléstől? Még mindig meg akarod szerezni a pilótaengedélyt?
A pilótaengedély folyamatban van, nagyon sokat kell még tanulnom, ha lesz már rá időm. Majd meglátjuk, ha tudok visszatérek hozzá augusztusban, amikor a F1 szünetet tart. És ami a repülőt illeti, természetesen senki sem szeret repülni a rossz időjárásban, a turbulencia félelmet keltő. De egy F1-es pilótának elképzelhetetlen, hogy ne repülővel utazzon.

- Mit gondolsz, mi tesz különbséget a F1-es pilóták között?
Gondolom, hogy bizonyos időszakban, vezetés közben a higgadság és nyugodság. Mindannyian tudjuk, hogyan kell vezetni, mindannyian nyertünk az alsóbb kategóriákban, amelyekben korábban versenyztünk, mielőtt a F1-be
érkeztünk, szükséges egy minimális tehetség, de vannak esetek, amikor nagy a nyomás, és nyugodtnak kell maradni. Azt hiszem, ez a kontroll, jelenti a különbséget.

-Mi a legrosszabb dolog ebben az évben?
Hogy nem tudok versenyezni azonos feltételek mellett a Red Bull ellen. Több ponttal le vagyunk maradva az élen állótól, és talán a legrosszabb dolog ebben az évben, hogy Vettel nyerte szinte minden versenyt ellenfél nélkül, és nem hibázott. De a többiek nem térnek el jelentősen az elmúlt évhez képest.

-Nehéz megnyerni a világbajnokságot, és neked kétszer sikerült megszerezned. Szerinted fordulhat a dolog időről időre?
Nem. Négyszer küzdöttem a világbajnoki címért, két alkalommal én nyertem meg, a másik kéttőt az utolsó versenyen vesztettem el. Én vagyok a F1 második helyezettje, ami egy katasztrófa mindenki számára, legalábbis számomra biztosan, és én arra törekszem, hogy folyamatosan küzdjek azért, hogy bajnok legyek a következő években.

-Te egy nagy varázsló vagy. Milyen trükköt kívánsz végrehajtani a Ferraridon, hogy megnyerd a világbajnokságot, vagy elkezdj versenyeket nyerni?
Keveset lehet tenni, nem titok. Manapság az aerodinamika is rendkívül fontos a Forma-1-ben. Ez a mi gyenge pontunk most, és
éjjel-nappal dolgozunk, hogy javítsunk rajta. Vezetői szempontból az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy olyan gyorsan vezetünk, amilyen gyorsan csak lehet, nem csinálunk semmilyen hibát, próbálunk megtenni egy nagyon gyors kört, hogy nagyon jó helyről rajtoljunk, és megpróbáljunk harcolni. Ez az, amit tenni próbálunk, de varázsolni a F1-ben nehéz.

-Tavaly te voltál az, aki leginkább hitt önmagában, bizonyítva, hogy a visszatérés lehetséges. Idén a visszatérés lehetséges?
Minden az autótól függ. Ha az autó jól fel van szerelve, hogy versenyeket nyerjünk, akkor elég idő lesz, hogy visszatérjünk. De, átlagosan egy másodperccel
a Red Bull mögött lenni, lehetetlenné teszi, hogy visszatérjünk. Ezért most, jelentős javulást várunk az autótól. Ha ezek megérkeznek a következő néhány versenyen, harcolni fogunk, de ha minden továbbra is ugyanaz marad, akkor logikusan ez lehetetlen lesz. Csodát nem lehet tenni.

-Látjunk majd ezt Angliában?
Igen, Anglia
nagy aerodinamikai leszorítóerőt követelő pálya, nagyon hasonlít Barcelonára, ​​ahol nagyon messze voltunk, kört kaptunk a versenyen. Ezért Silverstoneban ha sikerül az élen autózni, az azt jelenti, hogy van egy nagyon versenyképes autónk, az év hátralevő részére, de ha még mindig olyan messze leszünk, akkor nehéz lesz, és részlegesen fogunk harcolni a versenyhétvégéken: dobogó, leggyorsabb kör és a többi tipusú másodlagos dolog.

-Próbáltad meggyőzni a csapatot, hogy szerződtesse le Adrian Neweyt?
Nem.

-Csak egy rekord van a birtokodban, a legfiatalabb kétszeres világbajnok, és Vettel ezt elveheti tőled ebben az évben. Vajon fájni fog nagyon?
Nem.

-Volt egy ajánlatod a Red Bulltól, és elutasítottad azt. Sajnálod?
Nem, nem, mert talán háromszoros vagy négyszeres világbajnok lehetnék, de nem lennék olyan boldog, mint most, hogy
egy Ferrarit vezethetek. Azt gondolom, hogy sokkal fontosabb egy pilótának a Ferrarit vezetni, mint az, hogy világbajnok legyen.

-Mit jelent neked a Ferrari, ami ilyen boldoggá tesz?
A Ferrari az a Ferrari. Nehéz szavakba önteni, de a legjobb autógyárnál vezetni a történelemben, és ez lehetőségeket kínál, hogy képviseld az "ágaskodó lovat" a világon, lehetővé teszik az együttműködést és az 
utcai autók tesztelését. A privát F1 csapatok, vagy amelyek nem rendelkeznek autómárkával maguk mögött, egyszerű F1-es csapatok, és a Ferrari sokkal több.

-Hány autód van összesen?
Van néhány.

-Hány Ferrari?
Három.

-Hány piros?
Kettő.

-Tudod, hogy Emilio Botín úr az egyik a legnagyobb rajongód. Milyen a kapcsolatod a Banco Santander elnökével?
Ő egy kiváló ember, aki nagy rajongója a F1-nek, nagy rajongója a sportnak általában is. Ő egy szponzor, aki egyesítette erőit a Ferraris kalanddal, de nekem is lehetőségem volt együtt dolgozni vele, amikor a Renaultnál voltam, az Universiaval. Ennyi év után úgy lehet leírni őt, mint egy barátot.

-Ki nyer a golfban, mikor vele játszol?
Ő, ebben a pillanatban, még mindig sok a tanulnivalóm (Nevet).

-Bosszant, hogy Domenicali azt állítja, hogy Schumacher a legjobb pilóta a történelemben?
Nem, teljesen igaza van. Nem hiszem, hogy bárki kétségbe vonja ezt. Akárki láthatja a rekordjait, 91 győzelem, hét világbajnoki cím, stb... aki nem hiszi, hogy Michael a legjobb, az nem ért az autósporthoz.

-Hamilton azt mondta, hogy olyan vagy neki, mint Schumacher volt a számodra...
Nem, én nem hiszem.

-Kérdés, hogy újra beléptél a McLaren vendéglátási területére, mióta eljöttél tőlük?
Nem, 2007 októbere volt az utolsó alkalom.

-Vajon 2007 volt a sport karriered legrosszabb éve?
Nem, nem, nem. A legrosszabb a karrieremben határozottan 2002 volt, majd 2001, majd 2009 és 2008, majd ... majd 2007 vagy 2004.

-Szeretnél megosztani egy másik csapatot Hamiltonnal?
Miért ne? Nincs problémám Hamiltonnal és akkor se volt, mikor együtt voltunk a McLarennél. Én abszolút tisztelem őt. Amíg nem a McLarenről van szó, jó lenne a közös csapat Hamiltonnal.

-És Vettel? A nevét mindig említik a jövőbeli csapattársadként a Ferrarinál.
Nincs problémám közös csapaton osztozni bárkivel. Én már szerencsésnek tartom magam, hogy nagyszerű pilóták közt lehetek, bár amikor egy csapaton osztozunk, akkor úgy tűnik, hogy elvesztik a sebességüket és rossz pilótákká válnak. Ezért szeretem megverni a csapattársamat, szeretek a legjobban versenyezni, és ha jön egy jó pilóta, és azt is sikerül legyőzni, talán annak nagyobb az értéke.

-Hiányzik az egyik legjobb barátod a paddockból, Robert Kubica?
Igen. Úgy gondolom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, mindenkinek hiányzik. Ő egy nagyon kedves pilóta, egy nagyon karizmatikus egyéniség, és azt hiszem, hogy a csapatának is hiányzik, mert ebben az évben van egy nagyon jó autójuk, és nincs ott velük, hogy küzdjön a dobogóért és a győzelemért. Remélem, hogy hamarosan visszatér.

Fejezd ki egy szóval Stefano Domenicalit.
Nagyvonalú.

-Montezemolo
Intelligens.

-Andrea Stella (a versenymérnöke)
Beszédes.

-Luis García Abad (a menedzsere)
Nyugodt.

-Emilio Botín úr
Szenvedélyes.

-Tudod, hogy a Ferrari jövője a te kezedben van? Mit mondanál, hogy a Ferrari rajongói újra visszanyerjék a reményt?
Legyenek nyugodtak. Egy kicsit csalódottak, mert hatalmasak az elvárások ennél a csapatnál. Minden alkalommal, amikor elkezdesz egy évet, köteles vagy versenyeket és bajnokságot nyerni. A 2011-es bajnokságban az eddigi versenyeken, a legjobban versenyeztem, a legjobb időim, a legjobb rajtjaim voltak, amikre emlékszem, és nagyon jól állunk gyakorlatilag 20 pontos hátrányban a második Buttontól. Az egyetlen dolog, ami nem sikerült, az az első hely, és úgy tűnik, mint egy katasztrófális év. Ez csak azért van, mert egyedi igényekkel készült a Ferrari. Ezért kell nyugodtan dolgozni. Bár bizonyos, hogy a Ferrari köteles nyerni, a F1-ben és a sportban általában semmi sem olyan egyszerű, és a riválisok is nagyon erősek. De a Ferrari harcolni fog a közeljövőben.

TESZT

-Coca-cola vagy sör?
Coca-cola

-Egy másik sport a F1 mellett?
Kerékpározás

-Minden idők legjobb sztár sportolója?
Michael Jordan

-Minden idők legjobb pilótája?
Ayrton Senna

-Mit csinálsz kikapcsolódáskor?
Sportgyakorlatot

-Hol fogod tölteni a nyaralás?
Otthon

-Akció vagy a vígjáték filmek?
Vígjáték

-Mit van mindig veled (nyilvánvalóan nem ruha)?
Fényképezőgép

-Amitől félsz?
Különféle rovarok

-Mikor volt az utolsó alkalom, amikor elérzékenyültél?
Nem emlékszem

-Mondj magadról 3 melléknevet.
Makacs, makacs, makacs

Saját fordítás, don't copy!!!

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt