Magic Fernando Alonso Fansite


Üdvözöllek!
Az oldal a Forma-1 egyetlen 2x-es spanyol világbajnokával, Fernando Alonsoval foglalkozik.

A hírek különböző hírportálokról származnak, fel van tüntetve, ami saját fordítás. Nézz szét, gyere máskor is!!!

Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox/ Google Chrome

2008-2018

 

 


(Budapest-2012. július 29.)

 
Események

Monacói Nagydíj-Monte Carlo

Május 24-27.

Körök száma: 78

Csütörtök

1. Edzés 11:00-12:30
2. Edzés 15:00-16:30

Szombat

3. Edzés 12:00-13:00
Időmérő 15:00-16:00

Vasárnap

Futam 15:10-

WEC-Teszt

Június 3.

WEC

Le Mans 24h

Június 13-17.

Szerda

Edzés 16:00-20:00
  Időmérő 1 22:00-24:00

Csütörtök

Időmérő 2 19:00-21:00
Időmérő 3 22:00-24:00

Szombat

Futam 15:00-

 
VB pontok

F1

Pilóták:

1. Lewis Hamilton 95 pont
2. Sebastian Vettel 78 pont
3. Valtteri Bottas 58 pont
4. Kimi Raikkönen 48 pont
5. Daniel Ricciardo 47 pont
6. Max Verstappen 33 pont
7. Fernando Alonso 32 pont
8. Nico Hülkenberg 22 pont
9. Kevin Magnussen 19 pont
10. Carlos Sainz 19 pont

Csapatok:

1. Mercedes 153 pont
2. Ferrari 126 pont
3. Red Bull 80 pont
4. Renault 41 pont
5. McLaren Renault 40 pont

WEC

Pilóták

1. Fernando Alonso 26 pont
1. Kazuki Nakajima 26 pont
1. Sébastien Buemi 26 pont

2. Jose Maria Lopez 18 pont
2. Kamui Kobayashi 18 pont
2. Mike Conway 18 pont

3. André Lotterer 15 pont
3. Bruno Senna 15 pont
3. Neel Jani 15 pont

 
Chat

A CHAT-BE NE REKLÁMOZZ, NE KÁRONKODJ ÉS NE SZIDD ALONSOT, MERT KI LESZEL TILTVA!!! NE KÉRJ BANNER CSERÉT-MEGSZŰNT!

 
Paddock

Jelentkezz, de nem 100% h. kikerülsz.

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Látogató
Indulás: 2010-04-15
 

free counters

kódok:  LindaDesign

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

Hogyan menjünk a Magyar Nagydíjra?

Lehet, hogy a tévéből többet lehet látni, de a helyszíni élménnyel, a motorok bömbölésével, az égett gumi szagával, a napfürdőző autók színes karosszériájának csillogásával, és mindenekelőtt az együtt szurkolás hangulatával semmi sem ér fel. Egy élő koncertet hallgatni mindig más, mint ugyanazt CD-n...

Valahol el kell kezdeni - a versenyre járást is. Bízunk benne, hogy a válság dacára idén is lesznek, akik először szánják el magukat, hogy kilátogassanak a Magyar Nagydíjra, ezért összegyűjtöttünk nekik néhány tippet és trükköt az első lépésekhez.

Arra gondoltam, hogy idén kimegyek a versenyre...

Legközelebb azért kicsit hamarabb határozd el magad, de még most sem vagy elkésve. A Bronz- és a Red Bull lelátó kivételével még lehet jegyeket kapni a nézőterekre, sőt, ha sietsz, még a "magyarlakta" Forma-1 Club tribünre is bejuthatsz.

Bronz tribün? Forma-1 Club?

A Hungaroring legdrágább helyei a Gold lelátók, köztük a fedett dísztribün, a Super Gold, utána következnek a Silverek és a Bronz. 1999 óta létezik Magyarországon hivatalos Forma-1 Club, ennek tagjai jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak ülőhelyet a Club tribünre vagy állójegyet a pálya bármely területére. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy magyar állampolgárok és magyarigazolvánnyal rendelkezők arany (8000 Ft/fő/év) vagy ezüst (6000 Ft/fő/év) klubtagságot válthatnak, majd az arany kártyával 25000 forintért ülő, az ezüsttel pedig 10000 forintért álló bérletet vásárolhatnak. A gyerekeknek szóló belépők 14 éves korig érvényesek, áruk fele a felnőttektől elvárt összegnek. A klubkártyák nem, de a jegyek megvásárolhatók üdülési csekkel is. Erre viszont - tapasztalataink szerint - csak a budapesti jegyirodában (1052 Budapest, Apáczai Csere János u.11.) van lehetőség, és csak abban az esetben, ha az a személy írja alá a számlát, akinek a nevére a csekkeket kiállították, meghatalmazást nem fogadnak el.

Ez azért elég drága mulatság. Más megoldás nincs?

A Forma-1 Club jegyárai visszafogott mértékben emelkedtek az elmúlt évtizedben, és érdemes egy pillantást vetni a térképre is: a magyar lelátó közvetlen szomszédságában álló Silver 6-ra 270 euróba kerül egy jegy, ami körülbelül két és félszerese a Club jegyárnak, és ha belegondolsz, lassan egy színvonalasabb zenei fesztivál sem jön ki sokkal kevesebb pénzből.

Ha viszont nem szeretnél ennyit költeni, de érdekel a versenyzés, gyere ki csak egy napra. A tribünök többségére lehet venni napijegyet is, ezek időarányosan többe kerülnek a Club bérletnél, de ha nem vagy biztos a dolgodban, talán ez lehet a jó megoldás.

Azt hallottam, hogy élőben nem is olyan nagy szám a verseny, a TV-ben sokkal többet lehet látni...

Ez az egyik kedvenc városi legendám, bizonyára olyanok terjesztik ezt, akik azért mentek el egyszer egy versenyre, mert fel lehetett vágni vele a haveroknál. Aki volt már koncerten vagy focimeccsen, pontosan tudja, hogy hiába komfortosabb DVD-n nézni a felvételt, az ottlét varázsát semmi sem adhatja vissza. A Hungaroring ráadásul földrajzilag nagyon szerencsés fekvésű, így a lelátókról a pálya jelentős részét szabad szemmel is be lehet látni, de minden tribünnel szemben elhelyeznek kivetítőket, amelyeken a televíziós közvetítés is követhető.

Kijelenthetjük, hogy kevés olyan pálya van a versenynaptárban, ami a láthatóság szempontjából annyira nézőbarát, mint a Hungaroring. Arról megoszlanak a vélemények, hogy hol jó ülni a pályán, sokan minél közelebb akarnak kerülni az aszfaltcsíkhoz, de különleges varázsa van a kissé messzebb fekvő lelátóknak is, jobb rálátást biztosítanak az eseményekre. Ha kétségeid vannak, nézz körül a gpticketshop honlapján, a legtöbb lelátóról panorámaképek is készültek.

Mit értsek az alatt, hogy állóhely? Olyan, mint egy koncerten, hogy a színpad közvetlen közelében van?

Nem igazán. A legjobb helyek természetesen már beépültek lelátókkal, de fontos érv az állóhely mellett, hogy olcsó(bb), és arra bolyonghatsz a pálya körül, amerre csak kedved tartja, illetve ahol vasárnap reggel 8 óra után is találsz magadnak szabad területet. Emellett a sajátos, piknikszerű hangulat is magával ragadhat, hiszen senki nem szól rád, ha egy takarón heverészve nézed a versenyautókat. További pozitívum, hogy állójeggyel is részt vehetsz a csütörtök délutáni boxutca-látogatáson.

Boxutca-látogatás?

Bizony, a Magyar Nagydíj azon kevés verseny egyike, ahol csütörtök délután 16 és 19 óra között az érvényes jeggyel rendelkezők több turnusra bontva besétálhatnak a boxutcába, és testközelből figyelhetik a csapatok felkészülését a hétvégére.

Be lehet ülni a versenyautókba is?

Ez körülbelül olyan lenne, mintha az állatkertben megsimogathatnánk az oroszlánokat. Nem, a közönség jellemzően a boxutca azon részén tartózkodhat, amelyen az autók is közlekednek a hétvégén, a pitfalakra és a szerelőállásokra csak ritka esetben lehet belépni. Előfordul viszont, hogy dolguk végeztével a szerelők egyesével beengedik a nézőket a kordonon túlra, néha még le is fényképezik az érdeklődőket. Ez általában a csapatok lehetőségein és jóindulatán múlik, de az is számít, hogy mekkora a tolongás az adott istálló boxa előtt. Épp ezért, a Ferrarit nem árt jó messze elkerülni...

Sokan szeretik, sokan nem, de a Ferrarira szinte mindenki kíváncsi. Éppen ezért a boxlátogatásnál sem érdemes minden időt a Scuderia garázsa előtti tolongással tölteni, mert a kisebb csapatoknál alkalmasint többet láthat az ember. Persze Kimi Räikkönen ott biztosan nem tűnik fel... 

Pedig engem pont a Ferrari érdekelne a legjobban...

Az lehet, de ha rám hallgatsz, vetsz rájuk néhány pillantást, és elsietsz a kisebb csapatok felé, mert néhány pillanat múlva már lépni sem lehet majd a Scuderia háza táján, látni pedig biztosan nem fogsz semmit, csak akkor, ha hosszú és kitartó nyomulással beférsz az első néhány sorba. A közönség gyakran órákat is képes várni, hogy megjelenjen egy-egy versenyző, de ennek kicsi az esélye, még akkor is, ha Michael Schumacher például kétszer is megmutatta magát a rajongóknak. Idén a Brawn GP és a Red Bull sikerei miatt talán kissé bonyolultabb lesz a képlet, de érdekes módon tavaly, a Lewis Hamilton mánia kellős közepén sem volt közelharc a McLaren boxa előtt. A Ferrari helyett tehát sokkal érdemesebb inkább szellősebb területek után nézni, különben érdekes eseményekről maradhatsz le.

Mint például?

A - jellemzően kisebb - istállók előszeretettel időzítik a kerékcsere gyakorlásokat a boxlátogatás idejére, hiszen ez mindig sikert arat a nézők körében, a szerelőknek pedig láthatóan jól esik a taps, amivel a közönség elismeri a munkájukat. A műfajnak régebben a Minardi volt a nagymestere, ők előadásként tekintettek a csütörtök délutánra, de az elmúlt években a Toyotától és a Red Bulltól sem volt idegen a produkció, sőt az is előfordult már, hogy Ross Brawn személyesen dirigálta a Ferrari legénységét.

A kerékcsere persze egyáltalán nem az egyetlen kuriózum. Szemfüles érdeklődők kiszúrhatják, ahogy a mentősök is felkészülnek, és többször elpróbálják egy versenyzőnek beöltözött szerelő kiemelését egy "éles" versenyautóból, megnézhetők a szerszámok, a munkamódszerek, a bakokra helyezett alkatrészek, egy pillanatra tehát átélhető az egész cirkusz miliője, de elsősorban műértő, a részleteket kedvelő érdeklődőknek ajánlott. A csütörtök arra is nagyszerű alkalom, hogy az ember terepszemlézzen egy kicsit, megnézze az utakat, a környezetet, a közlekedési lehetőségeket és egyéb információkat gyűjtsön.

Ezt már akartam kérdezni: hogyan jutok ki a pályára?

A közlekedés neuralgikus pont, mint minden tömegrendezvény esetében. Divatos lenne azt mondani, hogy ha teheted, ne menj autóval, mert dugó lesz, és egyébként is környezetszennyező, de álszent is lenne egyben, mert a várakozás ellenére még mindig ez a legkomfortosabb megoldás. 

 

Ahogy ezt bizonyára nem kell magyarázni, a Hungaroring Budapestről az M3-as autópálya, a 30-as főút és Fót felől, Mogyoródon keresztül közelíthető meg a legkönnyebben. Az egyes kapuk GPS koordinátái megtalálhatók a pálya térképén. Fontos információ, hogy az M3-asról nem a pihenőhelynél - az ugyanis a VIP-k számára van fenntartva, és a rendőrök mindenkit visszafordítanak, aki nem tudja igazolni, hogy ott van dolga -, hanem néhány méterrel később, a kerítésen megnyitott átjárón lehet lehajtani. Ha valaki nem a célegyeneshez közel, hanem inkább a sikán környékén szeretne landolni, célszerű továbbhajtani a következő, mogyoródi kijáratig (23-as), ahonnan a faluba érve több kisebb utcácska is vezet a pályát övező úthoz.

Az autósok számára korlátozott számban ingyenes parkolási lehetőség is rendelkezésre áll a jegyek mellé, ezért érdemes meggondolni, hogy az ember hova hajt be, a privát parkolók ugyanis igen borsos összegeket kérhetnek el, a szolgáltatás pedig jellemzően nem jobb, mint az ingyenes esetében. Ez különösen csütörtökön lehet problémás, amikor a 8-as kapu közelében egy idő után elég nehéz lesz jó érzéssel megszabadulni az autótól.

És, ha nincs autóm, vagy nem akarok vezetni?

Az érvényes jegyekkel rendelkezők számára ingyenes buszjáratok indulnak Budapestről az Árpád hídtól Mogyoród központ megállóig, illetve Mogyoród HÉV állomástól Mogyoród központig, és persze vissza. Ebből is látható, hogy a tömegközlekedés terén a busz és az Őrs vezér teréről induló Gödöllői HÉV a legokosabb választás, utóbbiról sokan Szilasligetnél vagy az ideiglenes Hungaroring megállónál szállnak le. Megéri a tömeg után menni, egyszerre sokan nem tévedhetnek. Akár busszal, akár HÉV-vel érkezünk a környékre, jó félórányi sétára érdemes készülni a legközelebbi kapukig, ami hátizsákkal, zászlóval, egyéb kellékekkel felpakolva nem túl kellemes élmény, főleg, ha már reggel is meleg van. Kisgyerekkel érdemes törekedni arra, hogy ezt megússzuk, de a taxi csak szélsőséges esetekben ajánlott alternatíva: bár a viteldíj Budapest egész területére azonos, és a sofőrök a VIP utat is használhatják, a 9900 forintos ár még 4 utasra leosztva is borsos.

Mire lehet szükségem a pályán?

Sok-sok készpénzre, azzal sok mindent megoldhatsz. Viccet félretéve: füldugó, napvédő krém és hűtött folyadék mindenképpen legyen nálad, mert az autók biztosan hangosak lesznek, az pedig igen valószínű, hogy szikrázó napsütés és forróság fogadja majd a pilótákat, és a nézőket egyaránt. Ha clubos jegyed van, el fogják kérni a személyi igazolványodat, mert névre szóló a klubkártya, ezen felül a beléptetéssel nem szokott probléma lenni. A verseny látogatási szabályai hasonlóak egyéb tömegrendezvényekhez, az alapvető feltételeket megtalálod a jegy hátulján. A WC-k használata díjtalan, bár a komfortfokozattal nem mindenki elégedett.

Azt nem árt tudni, hogy zászlót rúddal együtt minden további nélkül be lehet vinni, a "csúcsos" családi esernyő viszont szúrófegyvernek minősül, kint kell hagyni. Transzparenseket nem szabad a pályát a nézőtértől elválasztó kerítésre erősíteni, a nagy zászlókat a lelátó utolsó sora mögötti korlátra illik felszerelni, hogy ne korlátozza senkinek sem a látóterét. Két erősen tiltott tárgyat mindenképpen mellőzni kell, az egyik az összecsukható kempingszék, a másik a hűtőtáska.

Üdítők, palackok, ennivalók lehetnek az embernél, ajánlott is, hogy ne bízzuk magunkat teljesen a büfékre, mert az árak olykor a pofátlanság határát súrolják, ráadásul a korábbi években ételmérgezésre is volt példa. Persze, nem cél a pánikkeltés, semmivel sem nagyobb a veszély, mint bárhol máshol. A pénztárcád érdekében viszont, amit kint kolbászra és hamburgerre költenél, inkább egy kellemes budapesti vendéglőre tartogasd, nem lesz nagy különbség a számlák között.

Azt mondtad, vihetek zászlót, de ha nincs?

Úton-útfélen beszerezhetsz egyet, a csapatok összes többi relikviájával együtt. Már a pályától jó messze egymást érik a bazárok és mindenféle árusok, akiknél sokszor utángyártott termékeket lehet találni, nem kevés pénzért. A kapun belül természetesen már kevesebb a kétes forrásból származó áru, de az árak még magasabbak, különösen akkor, ha az F1 Village-ben kötsz ki.

F1 Village? Az meg mi?

A célegyenesnél, a fedett Super Gold tribün mögötti kiállító terület fantáziadús neve az F1 Village (F-1 Falu), ahol a csapatok és a Forma-1-ben érdekelt szponzorok állítanak pavilonokat. Ezek jellemzően kettős funkcióval bírnak, szinte mindegyikben megtalálható egy kisebb-nagyobb üzlet, amelyben mindenféle ajándéktárgyakat lehet beszerezni, az igényesebbek pedig versenyautó replikákat, sisakmásolatokat és egyéb látványosságokat is megmutatnak a közönségnek.

Előfordul, hogy szóróanyagokhoz is hozzá lehet jutni, a Toyotánál például évek óta poszterekkel, képeslapokkal, régebben saját magazinnal készültek, a Mercedes 2007-ben előre gyártott autogramkártyákat adott ki, de a többieknél is ki lehetett fogni ezt-azt.

Nem örömteli ezt leírni, de az F1 Village árai jellemzően nem a magyar pénztárcákhoz szabottak, ezért célszerű inkább "előre menekülni", és a gyerekeknek, illetve saját magunknak minden szükséges kelléket a GPshopnál vagy egyéb lelőhelyeken előre betárazni.           Viszlát, a pályán!

forrás: www.A5.hu 

 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND