Magic Fernando Alonso Fansite


Üdvözöllek!
Az oldal a Forma-1 egyetlen 2x-es spanyol világbajnokával, Fernando Alonsoval foglalkozik.

A hírek különböző hírportálokról származnak, fel van tüntetve, ami saját fordítás. Nézz szét, gyere máskor is!!!

Ajánlott böngésző: Mozzilla Firefox/ Google Chrome

2008-2018

 

 


(Budapest-2012. július 29.)

 
Események

Osztrák Nagydíj-Spielberg

Június 29-július 1.

Körök száma: 70

Péntek

1. Edzés 11:00-12:30
2. Edzés 15:00-16:30

Szombat

3. Edzés 12:00-13:00
Időmérő 15:00-16:00

Vasárnap

Futam 15:10-

WEC

Silverstone 6h

Augusztus 17-19.

Péntek

1. Edzés 14:15-14:45
  2. Edzés 17:25-18:55

Szombat

3. Edzés 10:00-11:00
Időmérő 13:25-13:45

Vasárnap

Futam 13:00-

 
VB pontok

F1

Pilóták:

1. Lewis Hamilton 145 pont
2. Sebastian Vettel 131 pont
3. Daniel Ricciardo 96 pont
4. Valtteri Bottas 92 pont
5. Kimi Raikkönen 83 pont
6. Max Verstappen 68 pont
7. Nico Hülkenberg 34 pont
8. Fernando Alonso 32 pont
9. Carlos Sainz 28 pont
10. Kevin Magnussen 27 pont

Csapatok:

1. Mercedes 237 pont
2. Ferrari 214 pont
3. Red Bull 164 pont
4. Renault 62 pont
5. McLaren Renault 40 pont

WEC

Pilóták

1. Fernando Alonso 65 pont
1. Kazuki Nakajima 65 pont
1. Sébastien Buemi 65 pont

2. Jose Maria Lopez 45 pont
2. Kamui Kobayashi 45 pont
2. Mike Conway 45 pont

3. Gustavo Menezes 38 pont
3. Mathias Beche 38 pont
3. Thomas Laurent 38 pont

 
Chat

A CHAT-BE NE REKLÁMOZZ, NE KÁRONKODJ ÉS NE SZIDD ALONSOT, MERT KI LESZEL TILTVA!!! NE KÉRJ BANNER CSERÉT-MEGSZŰNT!

 
Paddock

Jelentkezz, de nem 100% h. kikerülsz.

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Látogató
Indulás: 2010-04-15
 

free counters

kódok:  LindaDesign

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

 

Hírek>>
Hírek>> : Jó döntés? Még visszafelé is elsülhet a McLaren-Honda szakítás

Jó döntés? Még visszafelé is elsülhet a McLaren-Honda szakítás

  2017.09.13. 17:19

Amilyen nagy reményekkel indult, olyan csúfos véget ért a McLaren és a Honda újkori kapcsolata. Woking megszabadult a japánoktól, de megváltásra ettől sem számíthat: a Renault-szerződésnek legalább annyi veszélye van, amennyi előnye.


Három kínkeserves szezon után úgy fest, véget ér a második McLaren-Honda-korszak. Teljesen más nyomokat hagy maga után, mint az első: világraszóló dominancia helyett kínos kudarcok és frusztrált megnyilvánulások jellemezték. A helyzet olyannyira kellemetlen volt már a McLaren számára, hogy a mezőny leggyengébb motorja helyett inkább a mezőny második leggyengébb motorját választotta, s még az eddig kapott gyári támogatásról is lemondott.

Hogy jól döntött-e, az csak a következő években fog kiderülni. Választásuk mindenesetre számos kockázatot is rejt, a csapat tudniillik ugyanúgy nem tudhatja, mire lesz képes a szintén évek óta gyengélkedő, megbízhatósági problémákkal küszködő Renault 2018-ban, ahogyan bizonytalan volt a Honda lehetőségeit illetően is. A legnagyobb pofont az jelentené, ha a japánok a következő évben érkeznének a fordulóponthoz, akkorra érne be az idei koncepcióváltásuk, s időközben lehagynák a Renault-t…

Emiatt elhamarkodott, indulatoktól vezérelt döntésnek is tekinthetjük ezt, ám a McLaren szemszögéből nézve mégis érthetőek az indokok. A csapat évek óta főtámogatót keres, Zak Brown kinevezésekor 2018-ra ígért új szponzort, ám a jelenlegi háttérrel ez szinte lehetetlen küldetés. A folyamatos presztízsvesztésnek azonnal megálljt kell parancsolniuk. Süllyed a hajó, és eljutottak a nagyból középszerű csapattá válás határához. 2012-ben nyertek utoljára futamot, a McLaren név ma a hibákkal és büntetésekkel kapcsolatos viccek állandó szereplője, Fernando Alonso híres napozószékes fotója pedig egy katasztrófakorszak jelképévé, egy egykor félelmetes erejű istálló karikatúrájává vált.

Érthető, ha úgy gondolják, ennél minden csak jobb lehet.

Ez azonban inkább menekülés, mintsem megoldás. Ezt jelzi, hogy a Renault-megállapodással fittyet hánynak arra a Ron Dennis-i alaptézisre, amely az egész második Honda-korszak alapját képezte: a modern érában csak gyári háttérrel lehetséges sikert elérni. A Renault-nál márpedig egyszerű partnercsapat lesznek, „a másik csapat” a Red Bull mellett. Vagyis visszatérnek abba az állapotba, ahonnan 2014-ben elindultak.

Csak éppen ahelyett, hogy a mezőny legjobbjának számító Mercedes V6-osait kapnák, most a harmadik számú motor jut nekik. Nem volt túl kifizetődő ez a hároméves kitérő…

Vagyis egyvalakinek mégis az volt: a Red Bullnak. Hiába hasonlít ugyanis a két istálló motorhelyzete, ezen a ponton sorsuk szétválik. Miközben a McLarennek úgy kellett választ adnia a „Honda vagy Renault?” kérdésre, hogy nagyjából 50-50% esélye volt a jó döntésre, a Red Bull nekik hála már biztosra fog menni: 2018-ban a Toro Rossóval megvizsgálják, hogyan működik a Honda-motor a Renault-hoz viszonyítva, majd egyszerűen a jobbal folytatják. És ha az a Honda lesz, akár bónuszként akár a gyári támogatás is az övék lehet.

A Renault csak ideiglenes megoldás

A McLaren helyzete eközben csak más lesz, a feladata mit sem változik az előző évekhez képest: keresheti tovább a végső megoldást, ahogy már 2009 óta teszi, amikor kezdett eltávolodni a hozzá addig hű gyári partnerétől, a Mercedestől.

Azt mondják, a Renault-val három évre, 2020-ig írtak alá. Az lesz a jelenlegi motorformula utolsó éve, a rákövetkező szezonban pedig jó eséllyel több új gyártó is csatlakozhat a királykategóriához. A franciák ennélfogva átmeneti vészmegoldásnak tekinthetők részükről.

Így látja ezt egykori szerelőjük, a ma már tévés szakértőként dolgozó Marc Priestley is. „Ez csak egy rövidtávú megoldás. A McLaren és a Honda munkamódszere nem illett össze. Három éven át próbálkoztak, de a kapcsolatuk nem működött. De mi van akkor, ha éppen most jött el a fordulópont a Honda számára? Mi lesz jövőre? A McLaren partnermotort kap a Renault-tól, akinek már van egy gyári csapata, és ott van neki a Red Bull is. Hová vezet ez? Ez csak egy rövidtávú megoldás, miközben már van egy másik tervük? Összeállnak a Porschéval? Saját motort fognak gyártani? Ez hosszú távú megoldás semmiképp sem lehet egy olyan csapat számára, mint a McLaren. De legalább esélyt kínál a dobogós helyekért való harcra, ami már nagy előrelépés lenne” – vélekedett a Sky Sports műsorában.

Az egyszerű „partnermotor” használatának ez esetben más veszélyei is vannak. A Renault tervei szerint a gyári istállójával előbb-utóbb sikeressé fog válni, és ha így lesz, hiába ígér azonos feltételeket partnereinek, előtérbe a saját csapata érdekeit fogja helyezni, és kevesebb figyelmet fog fordítani a másik két gárdája egyéni igényeire. A Mercedes-partnereknél láthatjuk, az azonos motor önmagában még nem elegendő a sikerre.

Mostantól nem lesz kit hibáztatni

A partnermotor emellett sebezhetővé is teheti Wokingot. Az ujjal mutogatás korszaka a Honda-korszakkal együtt fog véget érni, mostantól nem lehet a motorpartnert hibáztatni minden kudarc után, és ki fog derülni, mennyit ér a csapat valójában, mennyi igazság van az évek óta hangoztatott „nyerő karosszériánk van” típusú kijelentésekben. A volt F1-es tervező, Gary Anderson is erre a veszélyre hívta föl a figyelmet. „A karosszériájukat közvetlenül össze lehet majd vetni a Red Bulléval és a Renault-éval, és ha Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne maradnak, versenyzőszinten is viszonyíthatóak lesznek Max Verstappenhez és Daniel Ricciardóhoz. Innentől nem lesz kifogás, vagy megcsinálják, vagy befogják” – vázolta a helyzetet.

A szakember rámutatott, a McLaren mélyrepülése nem a Honda érkezésével kezdődött. „Sokat hallunk a Hondáról a McLaren részéről, de vajon miket gondolhatnak a Hondánál a McLarenről? Ők sem bízhatnak Wokingban, és a kapcsolatuk megszakítása sem old meg mindent. 2012-ben nyertek utoljára, 2008-ban voltak legutóbb bajnokok. Fontos kérdésekre kell választ adniuk. A Red Bull sokkal összeszedettebb, és nagyon kemény mérce lesz számukra. A Red Bull nem fogja elkövetni még egyszer az idei hibát 2018-ban, miközben a McLarenről nem tudhatunk sokat. A Honda-korszakban ment az ujjal mutogatás, de most a saját házuk táján kell rendet tenniük.”

„Eltart pár évig, mire Enstone átalakul, és a Renault nyerő gyári csapattá válik. A Red Bull emellett egy nyerő csapat maradt. Emiatt én csak egy harmadik Renault-csapatnak látom a McLarent. Talán jobb lesz nekik a Renault-motor, mint a Honda, de ez még nem fogja megoldani a problémájukat.”

Anderson emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a McLaren (vagy inkább Ron Dennis) „gyári csapat” elmélete nem feltétlenül a Honda miatt dőlt meg, vagyis a gyümölcsözőnek jósolt kapcsolat nem kizárólag a gyenge motorok miatt vált rémálommá. „Ők nyitott szemmel vágtak bele ebbe a kapcsolatba, mondván, a Mercedest csak gyári csapatként lehet legyőzni. A Hondával gyári csapattá váltak, de a puszta gyári háttér még nem garancia a sikerre, elég csak látni a Toyota vagy a BMW példáját. És arra is emlékezni kell, hogy a McLaren még csak a Mercedesszel sem volt a legjobb partnercsapat, csupán a Force Indiát tudta megelőzni a bajnokságban.”

Szerinte Woking is követett el végzetes hibákat 2015 óta. „A McLaren Technológiai Center erőforrásait ismerve a csapatnak a teljes elektronikus területet, a motor hibrid részét át kellett volna vennie a Hondától, és igazi gyári csapatként kellett volna együttműködniük. Ez nem történt meg, és hiba lenne azt gondolni, hogy a beszállítóváltással megoldódnak a McLaren oldalán tapasztalt problémák.”

Új helyzet van, megoldás nincs – Alonso számára sem

Mindezek alapján nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a McLaren végre meghozta a tökéletes döntést, ami majd előrébb viszi a csapatot. Ennek lehetősége fennáll, ám azé ugyanúgy, hogy cseberből vederbe kerülnek a Renault-val.

Mindez pedig egyvalakire nézve jelent igazán nagy veszélyt: Fernando Alonsóra. A csapat jelen helyzetében talán már annyival is megelégszik, hogy elmozdul a középmezőnyből, esélyes lesz a dobogós helyezésekre, talán még a futamgyőzelmekre is. Ők ilyen eredményekkel is kibekkelhetik a fordulatra esélyt kínáló új motorformuláig hátralévő időszakot, miközben erősíthetik szponzori bázisukat, kereshetnek új lehetőségeket motorfronton, és fejlődhetnek technikai szempontból. Alonsónak viszont már nincs ideje. Ő 2018-ban újra a bajnoki címért akar küzdeni, és ki tudja, hány évet pazarolhat még el átmeneti időszakokra.

A McLaren emiatt az Alonso-problémára sem talált végső megoldást a Renault-szerződéssel. Ha jönnek az eredmények, a helyzetük rendeződni fog, ám ha nem, a spanyol az elmúlt években felgyülemlett dühét már nem vezetheti le a manapság bokszzsákként használt Hondán, azt a csapatra fogja irányítani. Ez esetben pedig nem is biztos, hogy érni fog számukra annyit az érzékeny versenyzősztár, mint amennyire fontosnak most a megtartását vélik.

A McLaren számára 2018 egy új, talán csak átmeneti korszak kezdete lesz. Fölemelkedésükre garancia nincs, de a sorsukat legalább a maguk kezébe vették, és csak rajtuk áll, mit kezdenek a három éve föladott, most pedig három szezon szenvedése után nagy nehezen újra visszaszerzett szabadságukkal.

Még nincs hozzászólás.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást.
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******